JACoW Team Meeting 2023 - NSRRC: HsinChu, Taiwan

Report of Contributions

Contribution ID: 2 Type: not specified

Opening remarks

Tuesday, 28 November 2023 09:00 (5 minutes)

Presenter: Dr MCATEER, Meghan (Helmholtz-Zentrum Berlin für Materialien und Energie GmbH)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Welcome from the NSRRC

Tuesday, 28 November 2023 09:05 (15 minutes)

Presenter: LIN, Ming-Chyuan (National Synchrotron Radiation Research Center)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Welcome from JBoD, pre-TM Summary Report

Tuesday, 28 November 2023 09:20 (20 minutes)

Presenter: BILLEN, Ronny (European Organization for Nuclear Research)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

What is JACoW, and What role does JACoW play in a conference?

Tuesday, 28 November 2023 09:40 (20 minutes)

The JACoW collaboration has wide community of collaborators from around the world. Being born out of the arrival of electronic publication in the mid-nineties, JACoW has had a team of innovators who have co-operated delivering systems and tools for the organisation, operation, and long-term achieving of conference proceedings for the accelerator and complementary communities. This talk will give a look at the history at the genesis of JACoW to modern day, vision into the future, and discuss the obligations and policies, network of collaborators and supporting volunteers, which enable the effective outcomes of the collaboration and bind it together.

Presenter: BUTTON, David (Australian Nuclear Science and Technology Organisation)

Contribution ID: 6 Type: not specified

General overview of producing JACoW proceedings, tools, ecosystem

Tuesday, 28 November 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: OLANDER, Johan (European Spallation Source ERIC)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

JACoW Regional Support Centres, SPMS and Publication to JACoW.org

Tuesday, 28 November 2023 11:00 (20 minutes)

Presenter: BILLEN, Ronny (European Organization for Nuclear Research)

Contribution ID: 8 Type: not specified

IPAC'23 Report

Tuesday, 28 November 2023 11:20 (30 minutes)

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra-Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Indexing of proceedings - what, why and how

Tuesday, 28 November 2023 14:50 (20 minutes)

Presenter: SCHAA, Volker RW (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Report about light peer review (V)

Tuesday, 28 November 2023 16:05 (30 minutes)

Presenter: DELERUE, Nicolas (Université Paris-Saclay, CNRS/IN2P3, IJCLab)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Introduction to editing

Wednesday, 29 November 2023 13:55 (20 minutes)

Presenter: THOMSON, Jana (TRIUMF)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Perspectives from a new editor/collaboration member (V)

Wednesday, 29 November 2023 09:15 (30 minutes)

Presenter: BROWN GIBBS, Sumner (Oak Ridge National Laboratory)

Contribution ID: 13 Type: not specified

The future of the Central Repository

Tuesday, 28 November 2023 14:30 (20 minutes)

Presenter: OLANDER, Johan (European Spallation Source ERIC)

Contribution ID: 14 Type: not specified

JACoW voting introduction (voting scrutineer and candidates)

Tuesday, 28 November 2023 13:50 (10 minutes)

Presenter: BILLEN, Ronny (European Organization for Nuclear Research)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Indico activities and future directions

Tuesday, 28 November 2023 14:00 (30 minutes)

Presenter: GALVÃO, Duarte (European Organization for Nuclear Research)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Setting up documentation pages for your conferences series

Tuesday, 28 November 2023 15:05 (30 minutes)

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra-Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Setup of personal laptops to use for hands-on tutorials

Tuesday, 28 November 2023 16:35 (30 minutes)

Presenter: OLANDER, Johan (European Spallation Source ERIC)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Closing session, questions, open discussion

Tuesday, 28 November 2023 17:05 (30 minutes)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Feedback session and summary of day before

Wednesday, 29 November 2023 09:00 (15 minutes)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Using JACoW virtual editor stations

Contribution ID: 21 Type: not specified

JACoW Templates

Wednesday, 29 November 2023 09:45 (20 minutes)

Presenter: CHRIN, Jan (Paul Scherrer Institut)

Contribution ID: 22 Type: not specified

CatScan tool and JACoW reference search tool and surprise template tool

Wednesday, 29 November 2023 10:05 (30 minutes)

Presenter: PETERS, Joshua (Australian Nuclear Science and Technology Organisation)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Reference & citations, rules & styles

Wednesday, 29 November 2023 11:05 (20 minutes)

Presenter: CHRIN, Jan (Paul Scherrer Institut)

Contribution ID: 24 Type: not specified

Paper processing/QA workflow

Wednesday, 29 November 2023 11:25 (20 minutes)

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra-Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Contribution ID: 25 Type: not specified

Editing with LATeX

Wednesday, 29 November 2023 11:45 (20 minutes)

Presenter: CHRIN, Jan (Paul Scherrer Institut)

Contribution ID: 26 Type: not specified

Editing with Word

Wednesday, 29 November 2023 12:05 (20 minutes)

Presenter: BUTTON, David (Australian Nuclear Science and Technology Organisation)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Editing PDFs with Acrobat and Pitstop

Tuesday, 28 November 2023 17:30 (20 minutes)

Presenter: OLANDER, Johan (European Spallation Source ERIC)

Contribution ID: 28 Type: not specified

How to edit transparencies - a saga coloured by GIFs and movies (V)

Wednesday, 29 November 2023 14:15 (30 minutes)

Presenter: MARX, Michaela (Deutsches Elektronen-Synchrotron)

Contribution ID: 29 Type: not specified

Generating proceedings with Indico

Wednesday, 29 November 2023 14:45 (20 minutes)

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra-Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Contribution ID: 30 Type: not specified

Setting up documentation pages for your conference series

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra-Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Contribution ID: 31 Type: not specified

JACoW-Indico conference tools and information screens

Wednesday, 29 November 2023 15:05 (15 minutes)

Presenter: Mr DEIURI, Stefano (Elettra-Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Contribution ID: 32 Type: not specified

JACoW-Indico Scientific Program Management

Wednesday, 29 November 2023 15:20 (25 minutes)

Presenter: VINICOLA, Giulia (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Contribution ID: 33 Type: not specified

Registration in Indico, connecting external registration systems

Wednesday, 29 November 2023 16:15 (20 minutes)

Presenter: Mr DEIURI, Stefano (Elettra-Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Contribution ID: 34 Type: not specified

Software tools and requirements, setup, and installation specifications, IT management for a conference

Wednesday, 29 November 2023 16:35 (30 minutes)

Presenter: MARCATO, Davide (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

removed

Contribution ID: 35 Type: not specified

removed

Contribution ID: 36 Type: not specified

Trends in paper submission: Types, problems, quality control advice

Wednesday, 29 November 2023 17:25 (20 minutes)

Presenter: SCHAA, Volker RW (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH)

Contribution ID: 37 Type: not specified

Part I: Tutorial - working through an example conference

Thursday, 30 November 2023 09:00 (1h 45m)

Contribution ID: 38 Type: not specified

Part II: Tutorial - working through an example conference

Thursday, 30 November 2023 11:15 (1h 10m)

Election

Contribution ID: 39 Type: not specified

Election

Thursday, 30 November 2023 13:55 (10 minutes)

Presenter: BILLEN, Ronny (European Organization for Nuclear Research)

Contribution ID: 40 Type: not specified

Open questions, feedback for next Team Meeting

Friday, 1 December 2023 09:00 (20 minutes)

Presenter: BUTTON, David (Australian Nuclear Science and Technology Organisation)

Contribution ID: 41 Type: not specified

Call for hosts for next Team Meeting (Europe/Middle East/Africa)

Friday, 1 December 2023 09:20 (20 minutes)

Presenter: Dr MCATEER, Meghan (Helmholtz-Zentrum Berlin für Materialien und Energie GmbH)

Contribution ID: 42 Type: not specified

Conclusions from the Rapporteur with overview of JACoW in 2023 and View to the future

Friday, 1 December 2023 09:40 (20 minutes)

Presenter: SAETHRE, Robert (Oak Ridge National Laboratory)

Contribution ID: 43 Type: not specified

Running a successful Speaker Ready room

Wednesday, 29 November 2023 17:05 (20 minutes)

Presenter: MARCATO, Davide (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare)

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Part III: Tutorial - working through an example conference

Thursday, 30 November 2023 14:05 (1h 40m)

Contribution ID: 45 Type: not specified

Part IV: Tutorial - working through an example conference

Thursday, 30 November 2023 16:15 (55 minutes)

Contribution ID: 46 Type: not specified

Closing session, questions, open discussion

Wednesday, 29 November 2023 17:45 (20 minutes)

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Closing session, questions, open discussion

Thursday, 30 November 2023 17:10 (20 minutes)